INFO

(c) Pirjo Lempeä

Oululainen flamencokulttuuri muistuttaa kirjavaa tilkkutäkkiä; kaikilla sen piiriin kuuluvilla, olivatpa nämä harrastajia, ammattilaisia tai kauempaa lajia ihailleita, on oma värikäs taustansa ja tyylinsä. Yhdistävänä tekijänä on kuitenkin varmasti ehdoton palo flamencon kokemiseen ja tekemiseen.

Flamencoyhdistys Palo Nuevo perustettiin talvella 2008 Suomen vanhimman flamencoyhdistyksen, Pohjoinen Flamenco ry:n, toiminnan lakattua tukemaan flamencokulttuuria uudella tavalla. Uudenlainen toimintatapa kuvastuu yhdistyksen nimessä. Sana Nuevo on espanjaa ja tarkoittaa uutta. Palo taas viittaa sekä suomenkieliseen intohimoon ja tuliseen asenteeseen, mutta myös espanjalaiseen flamencotermistöön, jossa sana tarkoittaa flamencon tyylilajia.

Yhdistys kokoaa oululaiset flamencoihmiset henkisesti yhteen, ylläpitää ja tukee flamencokulttuuria ja edistää oululaisten omaehtoista flamencokulttuuri-harrastusta. Palo Nuevon värikäs tilkkutäkki ympäröi flamencon ystävät, tarjoaa tietoa ja yhteyksiä, illanviettoja ja itsensä kehittämistä kurssien ja luentojen muodossa.

Tule siis sellaisena kuin olet, Palo Nuevo lämmittää!